Wat kost haptotherapie?

Wat kost haptotherapie?

Haptotherapie
€60,- per afspraak, Lage inkomens en studenten in overleg tegen gereduceerd tarief.

Kinderhaptotherapie
€60,- per afspraak
(van ongeveer drie kwartier, inclusief een bondige samenvatting per mail en eventueel telefonisch overleg). Lage inkomens in overleg tegen gereduceerd tarief.

Ouderbegeleiding
€60,-/ €90.- per afspraak
(van een uur / anderhalf uur). Lage inkomens in overleg tegen gereduceerd tarief.

Relatiebegeleiding
€60,-/ €90.- per afspraak
(van een uur / anderhalf uur). Lage inkomens in overleg tegen gereduceerd tarief.

Relatiebegeleiding van Christine Bak en Peter Leest
€127 per afspraak van anderhalf uur (let op: in Gouda)

Coaching
€70,- per afspraak
(van ongeveer een uur).

Online (E-mail) begeleiding
€15,- per mail of per week
(zie uitleg bij online begeleiding)

De eerste afspraak, de kennismaking, is bij mij “No cure, no pay”. Ik vind het belangrijk dat als je begeleiding zoekt, je een therapie en therapeut vindt die bij jou klopt. De kennismaking gebruik ik ook om na te gaan of haptotherapie voldoende aansluit bij jou.

Voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd hou ik het recht voor het volledige bedrag in rekening te brengen. Aan het begin van de maand stuur ik een factuur over de voorgaande maand.

Alle afspraken zijn in Apeldoorn aan de Orderparkweg 5, ook de relatiebegeleiding, met één uitzondering: Relatebegeleiding van Christine en mij samen is in Gouda.

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

Bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg ben ik aangesloten als praktijkvoerend haptotherapeut onder nummer 5905.

De NFG stelt eisen aan de opleiding van haar leden, de manier waarop zij werken (dossiervoering, praktijkvoering en verzekeringen). Bovendien moeten de therapeuten zich regelmatig bijscholen. Daarnaast kent de NFG een klachtenprocedure.

Meer informatie over de NFG is te vinden op haar website: www.de-nfg.nl

Vergoeding van de kosten

Op de site van de NFG vind je onder “Vergoedingen verzekeraars” per maatschappij in hoe verre ze haptotherapie vergoeden. Als haptotherapeut val ik onder de vakgroep “Psychosociaal en Maatschappelijk Werk” (VPMW).

Sommige verzekeraars ( o.a. UVIT) verlangen naast de aansluiting bij een beroepsvereniging dat de therapeut ook is aangesloten bij een overkoepelende vereniging. Hiertoe ben ik aangesloten bij de RBNG (www.rbng.nl). Ik sta daar te boek als Register therapeut BCZ®