Relatiebegeleiding

Relatiebegeleiding

Relatie

Een relatie begin je om uiteenlopende redenen. Omdat je verliefd bent op de ander, omdat je uit je ouderlijk huis weg wilt, omdat je samen verder wilt, omdat de ander rust en veiligheid of juist leven en sprankeling met zich mee brengt.

Het mooie van een relatie, vind ik, is dat deze helpend is om als mens te leven en te groeien. Juist de ander helpt jou verder in je eigen ontwikkeling.

Zodra dat niet meer het geval is, als je het gevoel krijgt dat de ander je alleen maar tegenhoudt, dan wordt het tijd om iets anders te gaan doen, om weer vrij te worden. Je kunt de relatie beëindigen, je kunt geërgerd denken dat die ander niet zo stom moet doen, je kunt met je zelf aan de slag maar je kunt ook samen hulp zoeken. De laatste vind ik eigenlijk de moedigste en de mooiste.

Samen

Het mooie van werken aan jullie relatie is dat jullie beiden veel over jezelf èn je partner leert. Dit door te ontdekken hoe jij zelf vitaal en creatief kan blijven. Durf jij jezelf te zijn in contact met je partner en vertrouw jij jezelf en je partner als jullie uit contact zijn? Leer weer met respect naar jullie relatie, je partner èn jezelf te kijken.

Wanneer hulp vragen?

Eigenlijk altijd als jullie verder willen maar niet verder komen:

  • Jullie kunnen met een concrete vraag langskomen omdat jullie net ergens tegenaan zijn gelopen en niet verder kunnen maar wel verder willen.
  • Het kan ook zijn dat jullie echt al jaren lang verstrikt zijn in een patroon waar jullie echt niet zelf uit komen, maar nu wel uit willen.
  • Of als jullie de zin uit jullie relatie kwijt zijn. Zingeving in het leven, zin in sex, welke zin dan ook.

Waarom  haptonomische begeleiding?

Haptonomie gaat (veel) verder dan praten alleen. De begeleiding gaat over verbale en non-verbale communicatie, over de vraag: “Hoe verhoud je ten opzichte van alkaar en hoe zou je je willen verhouden?” Hoe vrij laat je elkaar en hoe betrokken ben je op elkaar? Welke normen heb jij daarin en passen die binnen jullie relatie?

Door met elkaar te praten en te oefenen krijg je inzicht in hoe je met je partner omgaat. Waar ben je vrij en waar niet? Je ervaart wat jouw (on-)vrijheid is en wat de (on-)vrijheid van je partner is. Je kunt verantwoordelijkheid gaan nemen voor je eigen (on-)vrijheden en emoties, en de (on-)vrijheden en emoties van je partner met respect bezien. Daarmee komt er ruimte om een meer intieme relatie met elkaar aan te gaan.

Jullie kunnen hier meer over mij lezen,

hier staan de kosten van relatiebegeleiding en,

hier kunnen jullie het contactformulier vinden.