Haptonomische relatiebegeleiding, omdat een relatie meer is dan praten alleen

Haptonomische relatiebegeleiding, omdat een relatie meer is dan praten alleen

Waarom relatiebegeleiding

Een relatie begin je om uiteenlopende redenen. Omdat je verliefd bent op de ander, omdat je uit je ouderlijk huis weg wilt, omdat je samen verder wilt, omdat de ander rust en veiligheid of juist leven en sprankeling met zich mee brengt. Daar heb je geen relatiebegeleiding bij nodig.

Het mooie van een relatie is dat deze helpend is om als mens te leven en te groeien. Juist de ander helpt jou verder in je eigen ontwikkeling. Dan moet je wel het lef hebben jezelf te laten zien.

Zodra die groei er uit is en de relatie begint te knellen wordt het tijd om iets anders te gaan doen, om weer vrij te worden. Je kunt de relatie beëindigen, je kunt geërgerd denken dat die ander niet zo stom moet doen, je kunt eieren voor je geld kiezen of je kunt met je zelf aan de slag gaan. Maar je kunt ook samen hulp zoeken. Juist dan kan een relatie weer spannend worden en ook weer een beetje thuiskomen worden. Als je allebei bereid bent stappen te maken, zal je merken dat de verharding uit jullie relatie geraakt en je eigen ontwikkeling op een hele mooie wijze weer op gang komt. Je kunt weer samen van elkaar genieten èn je eigen gang weer gaan.  Binnen jullie relatie en met respect voor jezelf en je partner.

Samen

Je leert beide veel over jezelf èn over je partner. Door te ontdekken hoe jij zelf vitaal en creatief kan blijven, in relatie met je partner. Door jezelf te laten zien, vrij jezelf te durven zijn, in contact met je partner en daarbuiten. Durf jezelf te vertrouwen, je partner te vertrouwen en je toe te vertrouwen aan je partner. Leer weer met respect naar jullie relatie, je partner èn jezelf te kijken.

Wanneer hulp vragen?

Eigenlijk altijd als (één van) jullie verder wil(len) maar al een tijdje niet verder komt:

  • Jullie kunnen met een concrete vraag langskomen omdat jullie ergens tegenaan zijn gelopen en niet verder kunnen maar wel verder willen. Dit kan omdat je levensfase is veranderd, bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit gaan. Of juist omdat jullie geen kinderen kunnen krijgen.
  • Het kan ook zijn dat jullie echt al jaren lang verstrikt zijn in een patroon waar jullie echt niet zelf uit komen, maar nu wel uit willen. De ene partner wil zich ontwikkelen, wil verder, terwijl de ander tevreden is met hoe het gaat. Hoe kom je dan wel samen verder?
  • Of als jullie de zin uit jullie relatie kwijt zijn. Zingeving in het leven, zin in sex, welke zin dan ook.

Waarom  haptonomische relatiebegeleiding?

Haptonomie gaat (veel) verder dan praten alleen. De begeleiding gaat over verbale en non-verbale communicatie, over de vraag: “Hoe verhoud je ten opzichte van elkaar en hoe zou je je willen verhouden?” Hoe vrij laat je elkaar en hoe betrokken ben je op elkaar? Welke normen en vertrouwen heb jij daarin en passen die binnen jullie relatie? Daar waar jij onvrij wordt naar de ander, zit meestal (oude) pijn van jezelf. Al als je die durft aan te gaan, hoef je de ander niet meer te verwijten dat hij je zeer doet. En krijgt de ander ruimte om jou weer helemaal te zien.

Door met elkaar te praten en te oefenen krijg je inzicht in hoe je met je partner omgaat. Waar ben je vrij en waar niet? Je ervaart wat jouw (on-)vrijheid is en wat de (on-)vrijheid van je partner is. Je kunt verantwoordelijkheid gaan nemen voor je eigen (on-)vrijheden en emoties. Door elkaar weer te durven te zien zal je de (on-)vrijheden en emoties van je partner met respect kunnen bezien. Daarmee komt er ruimte in de relatie. Meer ruimte en meer intimiteit.

Nu ook: Haptonomische relatiebegeleiding in Gouda van Christine Bak & Peter Leest

“Samen is meer en leuker dan alleen”, “aan de ander kun je groeien”. Dat schreef ik al, het geldt voor jullie maar ook voor mij! Daarom bieden Christine en ik op de dinsdagochtend in de praktijk van Christine Bak in Gouda de gelegenheid om relatietherapie van twee ervaren haptotherapeuten te krijgen.

De voordelen voor jullie zijn dat er meer aandacht, meer kwaliteit en meer gelegenheid tot spiegelen is. Ook hoe wij dat samen doen kan materiaal leveren voor jullie om verder te komen. Nieuwsgierig en bereid om naar Gouda te komen? Bel of mail ons.

Christine Bak, tel. 06 108 207 43, christinebak@haptonomie-gouda.nl

Peter Leest, tel. 06 142 428 02 peter.leest@haptotaal.nl

 

Lees verder in een blog over hoe complexe relatieproblemen weer eenvoudig te maken of

lees hier meer over mij,

hier over de kosten van begeleiding en mocht je willen dan kun je

hier het contactformulier vinden.